Папа Франциск ще направи посещение в Монголия в края на

...
 
Папа Франциск ще направи посещение в Монголия в края на
Коментари Харесай

Папа Франциск ще пътува до Монголия

 

Папа Франциск ще направи посещаване в Монголия в края на август, което е знак, че здравето му се усъвършенства и ще може да посети най-отдалечената страна от всички, в които е бил досега, съобщи Българска телеграфна агенция.

Ватиканът разгласява обстоен проект на пътуването му от 31 август и 4 септември, което значи, че визитата би могла да бъде анулирана единствено при изключителни рискови обстановки.

86-годишният Франциск, който прекара девет дни в болничното заведение след интервенция за премахване на херния, ще бъде в Португалия от 2 до 4 август, а през нормалния за ваканции месец юли ще си почине.

По време на престоя си в Монголия Франциск ще бъде в столицата Улан Батор. Докато е там, той ще се срещне с представители на властта, дипломати, епископи, свещеници, мисионери, представители на други религии, както и ще отслужи литургия за дребната католическа общественост в страната.

Страната с население от към 3,3 милиона души е значима за Римокатолическата черква поради близостта до Китай, където Ватиканът пробва да усъвършенства обстановката за католиците.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР